חדשות

"כרמל": צנתור לב מורכב בוצע בגישה רטרוגרדית

ליבו של המטופל לא קיבל אספקת דם מלאה בשל חסימה של 100% בעורק הימני | המצנתר הבכיר ד"ר חוסיין סולימאן הצליח לפתוח את החסימה בטכניקת צנתור חדשנית ומורכבת

פרופ' רונן יפה וד"ר חוסיין סולימאן במהלך הצנתור. צילום: דוברות הכרמל

ד', בן 51, תושב חיפה, כבר לא יכול היה ללכת יותר משני צעדים ללא כאבים עזים בחזה. בצנתור אבחנתי שבוצע לו במחלקה הקרדיולוגית בבית החולים כרמל אבחנו אצלו הרופאים חסימה של 100% בעורק הימני של הלב. ד"ר חוסיין סולימאן הצליח לפתוח את החסימה בגישה רטרוגרדית, טכניקת צנתור חדשנית ומורכבת.

ד"ר סולימן מתאר: "גילינו כי העורק הימני של המטופל חסום לחלוטין ובאופן כרוני כבר הרבה זמן, וכי את אספקת הדם שלו הוא מקבל רק מהסתעפות של העורק השמאלי היורד".

מוצא עורק שמאלי ראשי לפני קידוח. צילום: דוברות כרמל

ד"ר סולימן חזר לפני מספר חודשים מהתמחות–על בהולנד בתחום הצנתורים המורכבים ובהתייעצות עם מנהל היחידה, פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים, ועם הצוות המוביל במערך, החליטו לצנתר את ד' בגישה רטרוגרדית, המיושמת בבתי חולים ספורים בארץ.

מקדח רוטהבלייד. צילום: דוברות כרמל

בשיטה זו מתבצעת כניסה הפוכה ב-360 מעלות, על ידי מעקף של הסתימה הקיימת מצידו השני של הלב. זאת, לעומת הכניסה המסורתית. בנוסף נעשה שימוש במקדחי רוטהבלייד - מקדחי יהלום זעירים הקודחים את הסתימה הקשה ומפצחים אותה.

מוצא עורק שמאלי ראשי אחרי קידוח. צילום: דוברות כרמל

במהלך הצנתור ניגש ד"ר סולימן במיומנות ובעדינות אל החסימה המורכבת ובאמצעות צנתר מיוחד הצליח לפתוח את החסימה. לאחר התאוששות ובדיקות מקיפות נמצא כי זרימת הדם לליבו של המטופל חזרה למצבה התקין, והוא שב לתפקוד רגיל ללא כאבים.

נושאים קשורים:  צנתור לב רטרוגרדי,  חדשות,  בית החולים הכרמל,  ד"ר חוסיין סולימאן
תגובות
אנונימי/ת
17.07.2024, 21:51

"כניסה הפוכה ב-360 מעלות" ?? נדמה לי שאם אתה עושה סיבוב של 360 אתה חוזר לאותה נקודה , נכון?

18.07.2024, 13:01

כל הכבוד ד"ר חוסיין